دکتر ارژنگ قهرمانی » جراحی زیبایی و ترمیمی بینی » گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی
۴ دقیقه
گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی

گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی

آنچه می خوانید...

گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی یکی از عوارض جانبی رایج جراحی بینی است. در حالی که این یک بخش طبیعی از روند بهبودی است، اما می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و می تواند تا چند هفته پس از عمل ادامه یابد.

گرفتگی ناشی از تورم مجرای بینی است که می تواند بسیار دردناک باشد و تنفس را دشوار کند. علاوه بر این، می تواند باعث سردرد، درد صورت و احساس فشار در بینی شود. برای کمک به کاهش گرفتگی، تمیز نگه داشتن بینی از مواد محرک مانند گرد و غبار و گرده بسیار مهم است.

می توان از یک مرطوب کننده برای کمک به کاهش تورم و تسهیل تنفس استفاده کرد. علاوه بر این، داروهای بدون نسخه مانند ضد احتقان ها می توانند برای کمک به کاهش گرفتگی استفاده شوند. مهم است که قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود صحبت کنید، زیرا ممکن است برخی از آنها برای کسانی که رینوپلاستی انجام داده اند مناسب نباشد.

با انجام مراقبت های بعد از رینوپلاستی و توجه مناسب، گرفتگی باید به تدریج در طول زمان کاهش یابد و به شما این امکان را می دهد که از نتایج جراحی بینی خود لذت ببرید.

علائم گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی چیست؟

علائم گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی چیست؟

شایع ترین علائم گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی شامل موارد زیر می‌شود:

  • مشکل در تنفس از طریق بینی
  • احساس گرفتگی در بینی
  • احساس فشار در صورت
  • آبریزش بینی
  • عطسه
  • کاهش حس بویایی یا چشایی

گرفتگی بینی می تواند در نتیجه تورم یا التهاب مجاری بینی باشد یا می تواند به دلیل انسداد مجرای بینی باشد. اگر هر یک از این علائم را بعد از جراحی بینی مشاهده کردید، مهم است که فورا با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک شما می تواند علائم شما را ارزیابی کرده و درمان مناسب را برای کمک به کاهش گرفتگی بینی ارائه دهد.

چه عواملی باعث گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی می‌شود؟

گرفتگی بینی می‌تواند در اثر عوامل مختلفی ایجاد شود، از جمله:

تورم بافت بینیتورم بافت بینی شایع ترین علت گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی است، زیرا پاسخ طبیعی بدن به جراحی افزایش جریان خون در ناحیه و در نتیجه تورم است. این تورم می تواند مجاری بینی را مسدود کند و منجر به گرفتگی شود.
آتلممکن است جراح یک آتل در داخل بینی قرار داده باشد تا از شکل جدید بینی حمایت کند، که همچنین می تواند باعث گرفتگی شود.
استفاده از پکینگ یا گازاستفاده از پکینگ یا گاز در داخل بینی نیز می تواند منجر به گرفتگی شود، زیرا این مواد می توانند مجاری بینی را مسدود کنند.
عفونت در برخی موارد، گرفتگی ممکن است به دلیل عفونت باشد و در صورت مشاهده علائم عفونت مانند تب، قرمزی یا ترشح، مهم است که با پزشک خود تماس بگیرید.

برای کمک به کاهش خطر گرفتگی بینی، پیروی از دستورالعمل‌های پزشک برای مراقبت‌های بعد از عمل، از جمله استفاده از مرطوب‌کننده و اجتناب از دمیدن بینی تا حداقل یک هفته پس از جراحی، مهم است.

چگونه می‌توانم از گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی پیشگیری کنم؟

اقداماتی وجود دارد که می توانید برای کاهش احتمال وقوع گرفتگی بینی انجام دهید.

در مرحله اول، مهم است که دستورالعمل های بعد از عمل جراح خود را به دقت دنبال کنید، زیرا این امر به کاهش خطر عفونت و التهاب کمک می کند.
ثانیاً، مهم است که حداقل یک هفته پس از عمل از نفس کشیدن از بینی خودداری کنید، زیرا این امر می تواند باعث تورم و تحریک بیشتر شود.
علاوه بر این، مهم است که هنگام خواب سر خود را بالا نگه دارید، زیرا این امر به کاهش تورم و گرفتگی کمک می کند.
همچنین باید حداقل یک هفته پس از عمل از هرگونه فعالیت شدید خودداری کنید، زیرا این امر می تواند باعث تورم بیشتر شود.
در نهایت، استفاده منظم از اسپری بینی سالین برای کمک به تمیز نگه داشتن مجاری بینی و کاهش خطر گرفتگی بسیار مهم است.

با انجام این مراحل ساده می توانید به کاهش خطر گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی کمک کنید.

آیا درمانی برای گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی وجود دارد؟

با انجام اقدامات پیشگیرانه از گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی، می‌توانید از این عارضه جلوگیری کنید. اگر اقدامات پیشگیرانه کار ساز نبود، پزشک ممکن است اسپری های بینی استروئیدی یا استروئیدهای خوراکی را برای کاهش التهاب توصیه کند، که در نتیجه باعث درمان گرفتگی می‌شود. همچنین ممکن است پزشک جراحی آندوسکوپی سینوس را برای باز کردن سینوس‌ها و کاهش گرفتگی به شما پیشنهاد کند.

دکتر ارژنگ قهرمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی دانشگاه تهران (TUMS)
رتبه اول N.B.E* جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی، شهریور 98
جراحی عمومی دانشگاه شهید بهشتی، شهریور 93
پزشکی عمومی دانشگاه مشهد، فروردین 87

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *